Originile mele

De data asta voi fi tare succinta.

Traiesc un sentiment de mandrie. Pur si simplu. Si realizez ca mandria te inalta, iti intinde identitatea peste generatii, stratosfere si galaxii care nu au legatura cu dimensiunea timp.

Si cand te gandesti ca deunazi scriam despre “Sa nu uiti de unde ai plecat”….

Aflu azi, semiintamplator de pe google, (uneori am curiozitatea de a cauta nume de oameni si locuri ce mi-au fost dragi si despre care nu mai stiu nimic) ca un profesor de istorie din localitatea natala a intreprins o minicercetare, chestionand ceva rude.

Si a descoperit http://www.adevarul.ro/locale/braila/EXCLUSIVITATE-_Ultimul_zbor_al_maresalului_Antonescu_pe_front_a_fost_asigurat_de_un_brailean_0_262173830.html.

Da, unchiu Radu, despre care stiam, ca ii seman foarte bine la trasaturi, dar si la patima picturii si a fumatului (din fericire de cea din uram m-a vindecat Adnana) si mai stiam ca (veti rade) pasiunea lui pentru aviatie a inceput din copilarie cand ii placea sa stea in copac toata ziua si se intreba cum sa faca sa aterizeze teafar jos…

Sotia lui, tanti Radita traieste. Are 84 de ani. Tre sa o sun sa o ami intreb de sanatate.

Ce fior!

 

Please follow and like us:
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Originile mele

 1. Maria Postu says:

  E extrem de placut sa-ti amintesti cu mandrie de originile tale.UNii si le ascund. dar eu mi-am invatat intotdeauna fiicele sa-si respecte bunicii, chiar daca sunt de la tara si sa se mandreasca cu ei.A ma intoarce din cand in cand in satul meu de pe malul Dunarii este mai mult decat regenerant.Este coplesitor.

  • floungureanu says:

   Pai saltul e cu atat mai mare cu cat parintii is mai de la munca campului. Nu?Ai mei au lucrat la CAP, iar noi am mers pe la ceva scoli de care altii din sat nici nu stiu ca exista…
   Cu toate aste mi-e dor de mor de satul natal. ..
   Dar sa stii ca o discrepanta intre de unde pleci si unde ajungi ca si mediu de cultura imi tulbura fiinta.
   Din ce localitate dunareana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *