Echilibru in iluzii pozitive

Noroc cu polimedia…oaza pentru rutina mea mamiceasca. Adica locul unde oameni deosebiti care impartasesc pasiunea de a scrie “fain” imi activeaza zone umbrite de grijile zilnice. Oameni care dau la o parte buruieni ce au crescut pe gradinite cu talent adanc radacinat in programul mintii mele. Talent de a scrie, talent de a trai frumos, talent de a mentine o aura pozitiva, talent de a vorbi cumpatat, talent de a linisti si obloji rani nevazute de altii, talent de a picta fraze potrivite in momente de tacere, talent de a inviora un grup letargic, talent de a educa,  explica, evalua, talent de a darui gesturi, cuvinte, impacari…suflet.

Cineva spunea ca omul sanatos, functional este cel care reuseste sa-si fabrice iluzii pozitive (ca cele de mai sus). Da, adica sa detii credinta ca esti mai bun decat esti de fapt. Ca, de fapt, depresivii sunt singurii obiectivi. Ei stiu de fapt cum e realitatea. Dar pentru ca stiu, ii doare. “Cata luciditate, atata drama!”Inchideti ochii si amintiti-va de oamenii depresivi, posaci din viata voastra. Oamenii care nu mai pridideau cu dezgustul, dezamagirea, negativismul lor. I-ati fi chemat la o terasa la o cafea intr-o zi de duminica insorita?sau l-ati fi preferat pe prietenul zurbagiu, cu chef de glume si zbenguieli adolescentine?

Multi psihologi s-au preocupat de studiul echilibrului interior. Unul dintre ei pe nume Schwartz propune o similaritate intre numarul de aur in arhitectura clasica si dialogul interior pozitiv: 62%ganduri pozitive, fata de 38% ganduri negative.

Adicatelea, este necesar un fond de negativitate pentru a percepe o forma pozitiva

Please follow and like us:
This entry was posted in Prezentul ne-efemer.... Bookmark the permalink.

2 Responses to Echilibru in iluzii pozitive

  1. maria postu says:

    Draga Flori, ma bucur ca ai asa ganduri pozitive.E de admirat cum reusesti sa imbini activitatea asta artistica cu cresterea bebelusului tau(sa-ti traiasca sa fiti sanatosi el si cu totii de pe langa el).Din pacate eu as zice ca acea proprtie de care vorbesti 62 si 38 % sa fie pe etape ale vietii:tot optimismul se consuma la tinerete ca mai tarziu sa avem parte de depresii si pesimism.

  2. floungureanu says:

    Maria, imi faci mare cinste ca esti o cititoare fidela a articolelor mele. Cred ca Adnana si tot ce inseamna ea ma face sa fiu mai optimista ca nicicand. O fi ceva si cu curgerea timpului, dar si timpul asta ne gaseste in diferite ipostaze, unii mai tristi altii mai adolescenti ca niciodata…fiecare cum simte lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *