De-ale primaverii

Te linisteste gandul ca frigul naprasnic paraseste meleagurile noastre si te vei bucura iarasi de aerul proaspat primavaratic.

Deja intrezaresti verdele crud al copacilor, mirosul delicat al unui ghiocel primit in dar, apusurile de soare prevestitoare de cer instelat si nopti presarate cu un vanticel duios de primavara.

In copilarile te jucai Fluturi, Fete, Flori, Baieti, Melodii sau Cantareti?

Sau Tara, tara, vrem ostasi?

Sau Cate oua are gasca?

In adolescenta te pregateai de zor, cercetand magazinele sau dulapurile sau alternativele pentru cum sa-ti petreci Valentine’s Day….

In tinerete infloreai la gandul sarcinilor de la job ce infloreau si ele o data cu ghioceii.

La mine e aproape, deja un an de cand Adnana a aparut in vietile noastre…

O data cu ea, noi parintii ne-am renascut si noi din cioburi si vise de portelan.

Suntem la fel de ingandurati ca in apusul unui Valentine’s Day de acu 2 sau 3 ani, dar un pic mai detasati de noi si de imaginea noastra.

Suntem la fel de frumosi, dar un pic mai ridati la tample…de-atata ras, nu de altceva…

Suntem la fel de iubitori dar un pic mai orientati spre dragostea paterna…

Suntem la fel de naivi in deschiderea noastra spre lume, dar un pic mai chibzuiti in a ne spune pasurile si bucuriile.

Suntem la fel de neincrezatori in fortele proprii, dar un pic mai siguri ca primavara poate aduce miracole caci anul trecut ne-a adus-o pe ea, Adnana.

Iarna ne invata in felul ei verbul „a indura”, la diateza activa.

Primavara ne inspira in felul ei la „a se increde in”la diateza reflexiva.

Desi, ar putea parea invers…

 

 

Please follow and like us:
This entry was posted in Prezentul ne-efemer.... Bookmark the permalink.

8 Responses to De-ale primaverii

 1. eumiealmeu says:

  mie mi se pare că sunt aceeaşi, chiar dacă nu mă mai joc flori, fete, filme sau băieţi. adică e chiar ciudat, mi se pare că sunt aceeaşi, dar sunt mai fericită. doar acesta este lucrul care mă face să revin la realitate, altfel chiar m-aş crede atunci, la cât de senină mă las în seama valului vieţii.

  • floungureanu says:

   Inseamna ca psihicul tau dispune de o coerenta puternica a eu-lui tau prezent de-alungul primaverilor! Fericirea e decisa de acest eu, daca este ori nu este acolo. Faptul ca o declari inspira si pe altii.

 2. Mitzaa Biciclista says:

  Ma jucam toate jocurile de care spui , ba chiar si telefonul fara fir sau ratele si vanatorii. Dar in tineretele mele primeam flori, ca si azi de altfel, de Dragobete. Valentine-s Day e o sarbatoare de import care nu ne aduce decat niste inimioare prost facute din materiale reciclabile sau tot felul de dulciuri cu multe E-uri si mult prea multe calorii.
  De Dragobete primesc, flori, felicitari si multe multe pupicuri. 🙂

  • floungureanu says:

   Ratele si vanatorii…daaa; telefonul fara fir, static dar actualizabil si la varsta adulta. Personal, n-am sarbatorit Valentine’s Day. Dragobetele, in schiiiimb…Unde m-ai pui ca de Dragobete s-a nascut Adnana. Da.
   Bravos…inseamna ca esti vesnic iubita.

 3. Stefania says:

  Mie imi placea sa joc TOMAPANT(tari, orase, munti, ape, plante, animale, nume… total) si mai jucam jocuri cu mingea, “ratele si vanatorii”, “tarile”… sticluta cu otrava… |lapte gros”, era de asemenea apreciat la mine in spatele blocului :))
  Apropo de primavara, fotografia e facuta de tine? e reala sau e prelucrata? mi se pare fascinanta… as colinda tara-n lung si-n lat pentru asemenea peisaje 🙂

  • floungureanu says:

   Tomapant era joc de cultura generala si iarasi si acesta se poate juca si la varsta adulta. Lapte gros sau cate oua are gasca se mai zicea pe la tara. Sticluta cu otrava imi suna cunoscut dar nu mai stiu cum era. Restul le jucam si noi.
   Fotografia e preluata din pacate. Si mie mi-a placut foarte mult.

 4. teonegura says:

  In aparenta ne-am schimbat, in sinea noastra suntem tot aceiasi incurabili naivi indragostiti de primavara, toamna si frumos… 🙂
  Frumoasa imaginea 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *