Suflet in doua trupuri

Rostul vietii pe pamant este sa…
Cu totii suntem in cautarea unui rost pe lume pentru ca, se pare ca ne nastem incompleti cu un gol prevazut undeva in ceea ce se cheama suflet.
N-am certitudinea ca s-ar sti exact cand se umple acest gol sau daca se umple pefect vreodata pentru ca puzzle-ul rostului este abstract si relativ. Uneori am impresia ca jocul mintii e totul. Ce relatai ca simti in clipa z nu se mai suprapune pe ce vei crede maine ca ai simtit in aceeasi clipa z.
In fine, una peste alta, vreau sa va vorbesc despre seninatatea cu care poti percepe frumosul ca sa nu zic minunea in viata ta.
E pura si cristalina senzatie cu care descoperi minusculul fluture in iarba inalta adiind intr-un vanticel de seara.
E linistea cu care primesti glasul izbavitor al ploii cazande dupa o arsita de vara.
E seninul clipei cea mult asteptate in care te contopesti cu marea si cerul si stelele.
E prea-plinul unei secunde in care te-ai regasit intru altul.
E …atat!mai mult nu-mi trebuie sa exist intru totul.
Dar perfectiunea surasului copilului pe care l-ai nascut din dragoste le intrece pe toate.
Din toate cate au fost si vor fi existenta copilului meu ma face mai deplina decat as fi putut crede ca voi fi vreodata.
Toate cate is de indurat merita sa fie indurate pentru a primi duiosia imbratisarii copilului tau drag.
Din momentul in care vine pe lume, nu mai exista sansa sa percepi viata singular, totul se petrece in dualitate, cu sufletul in doua trupuri.
Sunt noptile albe, durerile netraite la propriu dar percepute ma intens pentru ca razbat din trupusorul firav la care vibrezi insutit pentru ca esti conectata pentru eternitate.
Sunt momentele de reconfigurarea a propriilor libertati cand simti ca parca n-ar fi drept sa nu mai poti avea ragazul de a citi o carte in tihna de alta data.
Si totusi…
Toate asteptarile si furiile efemere merita indurate pentru a primi in dar misiunea de a fi mama, de a fi partasa la descoperirea propriului copil ce se integreza in acest mare Tot: lumea cu minunile si ciudateniile sale.

Please follow and like us:
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *