Algoritmul zborului

Am inconjurat livada de cateva ori , uitandu-ma pierduta catre zborul ei.

Era o pasare vioaie si mititica cu privire ascutita ce-ti impartea cararile sufletului de nu mai stiai incotro s-o iei. La prima vedere, credeai ca n-are o traiectorie predestinata. Dar era chiar ritualica. O traiectorie ritualica. Iti poti imagina? Se trezea in fiecare zi cu ochii atintiti catre Ra.  Codita si gherutele si le spala intotdeauna la cascada Curcubeului. Se intorcea, se rasucea si gata, toaleta de dimineata. Grauntele ce-i compuneau micul dejun i se asortau de minune cu penele maronii din dreptul inimii ei de pasare zglobie si buclucasa.

Suratele ei o vedeau cam aieriana, pentru ca vezi bine nu-i prea statea capul la cuib, ci mai degraba la o cale; o cale pe care o intrezarise candva in visele ei de tinerete rebela.

Casuta din lemn in care se intorcea cat sa-si limpezeasca privelistile cuibarite in suflet era prevazuta cu un ochi de geam orientat spre Calea Lactee. Ramurile copacilor ii oferea umbra mult visata in zborurile ei ritualice. Cununa de nori de azi ii astampara setea de contemplare si liniste.

Si zborurile ei incepeau in zori devreme si se terminau dupa apus.

Insa, dintr-o data, intre algoritmul zborului si traiectoria ei ritualica s-a interpus o mare incadescenta de lumina ce i-a orbit privirea spre Cer. Miscarile-i deveneau tot mai nesigure, privirea-i din ce in ce mai opaca iar penele-i, altadata stralucitoare, acum se intunecau a introvertire imperioasa.

Pasarea vioaie si mititca se intalnise cu Visul. Si de acolo incolo traiectoria ei ritualica se sparse in carari ratacite, in drumuri ingalbenite de spleen.

M-am asezat pe prag, chiar in poarta livezii de ciresi, caci da, era o livada de ciresi, trecute de-acum. Am vazut-o iar si iar conjurand cu aripile-i mici si colorate vazduhul, deosebindu-se de suratele ei prin dansul insufletit al privirii.

Mi-am adunat genunchii la piept si m-am strans cu putere sa scot din mine un raspuns.

Apusul sangeriu s-a asezat atat de bine pe toate cele intrebate si rastalmacite incat n-a mai contat nimic altceva…

Ba poate ca da : zborul ei dainuie, Inca.

Pentru cei ce vor s-o Vada.

Sursa foto: zbor

Please follow and like us:
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Algoritmul zborului

  1. Pingback: polimedia.us/fain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *