De la efect la cauza

 

imagesD51IM3RODin noptiera neagra ca un murmur sufocat, am nascocit un vis de nestavilit: vreau sa fiu cauza, nu doar effect.

In acest vis se face ca oamenii isi pierd granitele de la epiderma inspre dindosul straveziu si se elibereaza intr-un zbor zbuciumat dar fantastic de sincron.

In acest vis, aerul navaleste c-o prospetime necunoscuta dar demult dorita in ungherele cele mai ascunse ale fiintei.

In acest vis, radacinile cele mai adanci ale fixatiilor utopice ce impazisera culoarul rosiatic, se preschimba in zbor fluid si trecator.

In acest vis soarele navaleste in craterele holbate de lava tensiunilor de altadat’ si trezeste forte nebanuite inspre o noua viata.

In acest vis scrutez linistea  atat de fatis incat ii spulber toate jocurile in care ma ratacisem pana mai ieri.

In acest vis strig cu naivitate de copil ca cerul e al naibii de conceptual si mi-ajunge de-atata cer. Imi ajunge!simt pamantul sub picioare si totusi…zbor!ca-s la mine in casa fiintei mele si putin imi mai pasa de diferente, de realitati, de virtuti, de tangibil, de real.

Putin imi mai pasa ca rosul unui rasarit din fiinta mea inseamna lava unui vulcan din fiinta ta.

Putin imi mai pasa ca albastrul visului tau insemna gheata singuratatii mele.

Putin imi mai pasa ca lumina si intunericul, albul si negrul, eul si tu-ul is tentative de punti intre lumea ce-o vad si lumea ce-o vezi.

Putin imi mai pasa pentru ca toate zborurile dintre noi s-au inversat si-s pe dos. Pe dosul unui hau in care imi aud ecoul si ma ghemuiesc in mine.

“Voi fi cauza!Nu efect!”

Sursa foto: aici

Please follow and like us:
This entry was posted in Prezentul ne-efemer.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *