Intalnirea cu viata

29d1c9dfaedb1385892cf53dq1Nu cu mult timp inainte de sosirea lui, ea scormonea-n jaratec, asmutind taciunii aproape stinsi. Sufla un vant molatec de noiembrie. Dac-ar fi ridicat privirea din pamant ar fi zarit un orizont nedefinit dar foarte luminos.

Nu-si amintea detaliile povarnisului. Recunostea doar dupa zdrentele de sperante si reminescentele vulcanului stins din suflet ca e strivita de avalansa unui ieri iluzoriu.

Povestea primei intalniri isi inchise obloanele c-un zgomot strident si impunator:”E miezul-noptii, fetito, vraja s-a destramat, poftim, serveste realitate pe paine!camera e goala, iluziile au luat-o de-a valama pe fereastra o data cu cantatul cocosului; fantasticul prea-plinului s-a lepadat de mintea-ti plina de zburatori…”

Oamenii isi plimbau nestingheriti pasii pe-aleile parcurilor insangerate de vraja unui amurg complice la tesatura primul vis urias si fragil ca un balon de sapun.

N-a inteles si nici n-a auzit , de prea mare zgomot, pesemne, cascada sufocandu-si caderea in sufletul indoit sub propria greutate.

Daca facea un pic de efort sa-si ridice privirea din taciunii fumeganzi, poate i-ar fi zarit mirarea celui ce se apropia mult mai devreme.

Dar blandetea din rasul lui in timp ce gesticula nonsalant, nestigherit de asprimea acestei realitati recente era atata de binefacatoare, incat avea senzatia aproape fizica de balsam ce-i calmeaza ranile.

In aceasta noua conexiune, calmul atingea culmile paroxismului sau linistea lacului atingea intensitatea valtorii cascadei ca-intr-o regresie a timpului ce-ti rabda naivitatea de a reinvata sa te regasesti intr-un alt eu cu contur de real.

In dans, iara dans, ca intr-un deja-vu al declansarii etapelor de viata, mirarea regasirii curge de asta data atat de firesc, incat e viata insasi ca miracol.

Nimic din intalnirea cu viata, nu a fost altfel decat a fost dat sa fie:

-prima imbratisare, fara incandescente si praf de stele, insa cu senzatie de umplere ca-n vasele comunicante si de-aici incolo, din , nou, nimic nu avea cum sa mai fie la fel;

-primul film la cinema, cu pandirea copilareasca a cunoasterii tactile a mainii celuilalt, ca-n simbioza a doua organisme ce-si exploreaza noile membre si parti componente;

-primele temeri cu gust acrisor-palpitant, primele gesturi de respingere, primele impacari, primele amenintari, primele aruncari la 11 m;

Dar a inteles inevitabil ca dansul asta are substanta pentru ca pasii sunt atat de sincroni, alerti, agale, impletiti ca un ADN incat nu poate fi inscris decat  intr-o mare taina.

Si cand ii vine sa-si numere taciunii din nou, e de ajuns sa-i priveasca privirea lui, in care e mai acasa decat oriunde.

Si cand ii vine sa-si cufunde tamplele in pumnii crispati catre cerul innegurat, e suficient sa se inconjure de bratele lui in care isi simte ocrotita fiinta mai mult decat s-a simtit vreodata.

Si-n fiecare ceas, de la marea intamplarea in care el a venit in acel loc, in acea seara, cei doi se construiesc cu migala din contururi de fericiri, picuri de speranta dar mai ales indrazneala de-a rezista la sfredelirea realitatii fiintei comune.

Din taina uniunii, nu poate fi nimic mai minunat sa-ti simti zgariata, sfredelita materia fiintei si totusi sa alegi sa ramai pentru ca aici e realul cel mai real in care poti sa iubesti.

Iubirea se-ntrupeaza in fiinta ta, abia dupa ce te-ai facut tzandari si-ai ars intr-o lava de trairi, ca mai apoi, calit si otelit fiind ca suflet sa fii gata pentru marea intalnire cu viata.

Cascada ii menita sa te-nvete sa te lasi deoparte, sa sadeasca samanta intelegerii tainei uniunii cu cel menit sa-ti fie cel iubit pan’ la sfarsit de viata.

Te trezesti, ma trezesc. Am visat.

In acest vis ma scaldam in apele limpezi, cristal ale unei cascade imblanzite in marea cea mare cu forma de bratele tale, cu miros de tine si cu privire albastra ca mine.

Iti simt mana in mana mea, iti culeg un suras si-un suvoi de trairi ma inunda.

Un suvoi de viata ce doare-a iubire.

imbratisare-01

Please follow and like us:
This entry was posted in Prezentul ne-efemer... and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *