Rasarit

rasarit-de-soare-80_c685e331707cc8Intr-un rasarit de soare se-ntampla de fiecare data o potentiala noua viata. Te trezesti, plantezi un gand sau chiar o fapta, razi sau plangi, alergi sau stai, ierti sau nu, actionezi sau te retragi, investesti sau strangi, esti sau ai, devii sau ramai. De fiecare data, indiferent ce alegi sa fii, sa faci sau sa ai, rasaritul iti aminteste in neasteptate feluri si colorituri ca esti de-a dreptul coplesit de libertatea de a incepe o noua fiinta sa devii. De pilda, poti fi tentat, privindu-l in aceasta noua zi sa cauti ca-ntr-o ceasca de cafea, viitorul, sau poti sa-ti proiectezi regretele, ori poti sa-ti limpezesti prezentul si pur si simplu sa-ti te inunzi de bucuria de-al putea privi.

Lumina, culorile, de fiecare data surpinzatoare, imprevizibile si mereu la timp sunt de fiecare data o sansa de a ne schimba perspectiva asupra lumii. In asa fel incat, primim de tot atatea ori, cate zile ne sunt date pe acest pamant, nenumarate sanse de a fi recunoscatori pentru simplul fapt ca traim.

In tinerete, eram indragostita de apus. Apusurile aveau la vremea aceea statut de proiectie a starilor mele sufletesti. Erau splendorile iubirilor mele uneori rosiatice unduitoare, alteori azurii visatoare sau roz albastre prevestitoare de vremuri bune.

De nu stiu cand insa, pesemne de cand am citit Oscar si tanti Roz, am inceput sa ma intalnesc pe mine mai adevarata in rasarit. As pune aceasta schimbare de preferinta si pe seama varstei…pe masura ce inaintam in varsta, e firesc sa tindem, poate ca, din inertie spre rasarit, intru speranta dainuirii pe acest pamant. Speranta, de altfel pe cat de fireasca pe atat de desarta.

Asadar, nu stiu ce va fi maine, dar in fiecare azi, vreau sa nu uit ca Soarele rasare pentru noi. Si aproape de fiecare data e un spectacol de lumina, culoare si speranta. Priviti-l!

Sursa foto aici

Please follow and like us:
This entry was posted in Prezentul ne-efemer.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *