Visatori sau eficienti?

Emotiile varsate pe tastatura sunt mesagerii libertatii mele.

Fiecare din noi avem o ancora a libertatii : unii se catara-n pesteri, altii escaladeaza-n munti, multi plonjeaza in adancurile marii, eu si altii ca mine ne cataram pe tastatura, incercand sa decupam imagini din cuvinte.

Si ma caznesc ca un copil curios si avid c-un puzzle urias de litere si coduri de emotii si ma-nbufnez si ma bucur cand iese un petec de fereastra spre Cer.

Aici jos, in intamplarile zilei cand ungi painea cu unt si copilul te striga sa-l stergi la fund iar ceasul ticaie grabit a plecare, intri pe mod automat, te-ndoi, alergi si respiri in tempo-ul cerut a lui “trebuie” si a lui “se cuvine”.

In zilele cu noroc, robotul din tine ramane-n fundal, il observi cum se declanseaza, taie tacticos paine, introduce rufele in masina, biletul in compostor, parcurge replicile, scaneaza glumele, il aplauzi si ii inchizi butonul, deschizi fereastra si urci scarile spre Viata.

Recunosti o astfel de zi pentru ca ai ras cu lacrimi ori  ai tresarit in intalnirea cu acel orb zambind, regasind seninul zilei in timp ce poate ca distras introduceai cutitul in masina de spalat, taiai biletul, divagai de la replici, incurcai pasii stricand robotul dar respirai libertate mai abitir ca-n copilarie.

Visatori sau eficienti?

Lucizi, poate.

 

Please follow and like us:
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *